Eugene Odumhof 53 ALMERE


Kenmerken

Vraagprijs: € 435.000,- k.k.
Type:
Woonhuis
Soort woning:
bungalow
Type woning:
vrijstaande woning
Bouwjaar:
2018
Kamers:
3
Woonopp.:
144 m²
Perceelopp.:
1.494 m²
Ligging:
aan rustige weg, aan water, buiten bebouwde kom
Garage:
vrijstaand steen
Tuin:
tuin rondom
Status:
verkocht onder voorbehoud

Wonen in het Landelijke gebied Oosterwold, dicht bij een stad met alle voorzieningen maar ook in hoge mate zelfvoorzienend zijn. Dat kan in Ecomeerhof.Bij deze gelijkvloerse woning is al het voorwerk al voor je gedaan, de woning is bijna klaar maar de indeling en aankleding kun je nog grotendeels zelf bepalen.Dus mis deze unieke kans niet!

Maak snel een afspraak voor deze mooie woning van 144m2 op een prive kavel van 1494 m2 in Oosterwolde in het project Ecomeerhof in dit prachtige natuurrijke gebied!Ecomeerhof is een duurzaam project en deze woning heeft een EPC van 0,2 en is daarmee nagenoeg energieneutraal.

Huidige indeling van de woningBegane grond:Entree, hal met toilet. Deur naar wasruimte met wasmachine-aansluiting en meterkast.

De woonkamer is 11,8 meter breed en loopt door naar de achterzijde van de woning. De woonkamer is zeer licht door de grote hoeveelheid raampartijen. Via een schuifpui is de tuin aan de voorzijde bereikbaar. Aan de achterzijde is een loopdeur naar de tuin van meer dan 1.000 m2

In de keuken zijn diverse aansluitingen aanwezig voor een keukenblok en een kookeiland. De keuken zelf kan nog naar eigen smaak en budget worden ingericht.Er is een aparte bergkast aanwezig bij de 2e slaapkamer die ook als 2e badkamer ingericht kan worden.Er zijn 2 slaapkamers aanwezig. Eén slaapkamer is 14,9 m2 en de ander is 15,4 m2.

De badkamer wordt uitgevoerd met douche, wastafel en vrijhangend toilet. Er is nog ruimte om een ligbad te plaatsen, eenvoudig aan te sluiten vanuit naastgelegen technische ruimte.

In deze technische ruimte zit de warmte terugwinunit, die de ventilatie verzorgt, en een warmtepomp gekoppeld aan de vloerverwarming en de warmwaterboiler. De warmtepomp wisselt warmte uit met de bodem via de heipalen.De hele woning is voorzien van vloerverwarming. De woning wordt ook voorzien van topkoeling. Bij warm weer kan via de vloerverwarming koel water voor koeling zorgen, met zeer lage energiekosten (alleen pompen).TuinDe eigen kavel komt rondom het huis en biedt veel privacy en de woning is zo ontwikkeld dat er vanuit de eigen woning veel zicht is op groen en water. (Afstand tot de woning achterburen meer dan 100 meter en aan voorzijde zicht op de vijver).De bruto kavel is 2320 m2 groot waarvan ca 1494 privé gebied is. Minimaal 50 % van de kavel moet worden ingericht met een stadslandbouw functie. Deze kan varieren binnen de spelregels van het ontwikkelingsplan van Oosterwold. Hiebij kun je denken aan een moestuin, boomgaard of andere groene bestemming

Om de kwaliteit van de buitenruimte te waarborgen worden er tussen de kavels en naar de openbare straat toe groene heggen geplant. Ook aan de voorzijde van de woning is ruimte voor een ruim terras.

Op de kavel staat een dubbele garage met een loopdeur aan de zijkant, elektra aansluiting en verlichting.

Er is een Iba septic tank op een strategische plek op de kavel (voorzijde woning, ivm onderhoud) . Deze tank is geschikt om te lozen op het oppervlaktewater.

Algemene informatie OosterwoldDe ontwikkeling van Oosterwold is geen gedetailleerd uitbreidingsplan zoals dat in de Nederlandse stedenbouw gebruikelijk is, maar een eenvoudig raamwerk en een set van spelregels die een veelheid van particuliere initiatieven mogelijk maakt. De ontwikkelstrategie kiest voor een organische ontwikkeling, met de uitnodiging aan initiatiefnemers om het gebied zelf in te richten met groen, landbouw en wegen. Almere werkt al enkele jaren consequent toe naar een wezenlijk grotere rol van particulieren in de woningbouw, de stedenbouw en de gebiedsontwikkeling. De gemeentelijke overheid treedt weloverwogen terug en laat steeds meer over aan anderen.In Oosterwold wordt de volgende stap gezet in de zoektocht naar spontane, organische groei 'van onderop'. Voor Oosterwold geldt de onzekerheid van de toekomst als uitgangspunt. Het is aantrekkelijk voor initiatiefrijke mensen die zelf willen bepalen hoe ze wonen en werken, en die bereid zijn de bijbehorende verantwoordelijkheid te dragen. De rol van de overheid beperkt zich tot de hoofdlijnen. Zij formuleert de ambities voor het gebied en verzorgt het raamwerk, de voorwaarden en de spelregels.Informatie EcomeerhofDe locatie is recht achter Almere Hout en sluit met een bospad aan op de Vogelweg waar een bushalte voor de deur ligt met een snelle verbinding naar enerzijds het centrum van Almere en anderzijds naar Zeewolde en Harderwijk.

Dit project ligt aan het Kathedralenbos. Waar je heerlijk kunt wandelen.Ecomeerhof richt zich op actieve bewoners, die bijvoorbeeld een eigen moestuin willen onderhouden of een wat minder arbeidsintensieve boomgaard. Deze woning staat in een project met 30 vrijstaande woningen.De totaal kavel is bereikbaar via de Emile Durkheimweg. In het midden van het eigen terrein bevindt zich een ovaalvormige vijver.Algemeen:Er komen 18 zonnepanelen op het dak. De woning is vrij indeelbaar.

Aan de voorzijde is een koof aangebracht waarin zonwering aangebracht kan worden.

De buitenzijde van de woning is gestuced in oranjebruine kleur.

Verplichte deelname vve Tureluur Zuid voor toegangsweg en deelname vve EcomeerhofDirect naast de woning is een pad dat toegang geeft tot het nabijgelegen bosperceelOplevering : gepland maart 2018.

Totaal kavel: 2320 m2.

Prive kavel: ca 1494 m2.Aanvaarding: in overlegVraagprijs: € 435.000,=

Contact