Eugene Odumhof 35 ALMERE


Kenmerken

Vraagprijs: € 595.000,- k.k.
Type:
Woonhuis
Soort woning:
bungalow
Type woning:
vrijstaande woning
Bouwjaar:
2018
Kamers:
4
Woonopp.:
144 m²
Perceelopp.:
2.500 m²
Ligging:
aan rustige weg, aan water, buiten bebouwde kom
Garage:
vrijstaand steen
Tuin:
tuin rondom
BergingType:
vrijstaand steen
Status:
verkocht

NIEUWBOUW



Uniek PAARDENOBJECT in Oosterwold!



Altijd al gedroomd van een vrijstaande bungalow met eigen paardenstallen (2), een paddock, een paardenbak in een groene landelijke omgeving met directe toegang tot naastgelegen Kathedralenbos en veel k.m. aan ruiterpaden?

Dan kan die droom verwezenlijkt worden!



Wij bieden aan een unieke, geheel gelijkvloerse bungalow in het Ecomeerhof in Oosterwold aan de Oostkant van Almere in een parkachtige omgeving met soortgelijke bungalows. De uitstraling van de woonomgeving is bijzonder te noemen en weidse blikken en groen overheersen hier het uitzicht.



LIGGING

Oosterwold ligt naast Golfclub en Villapark Almeerderhout. Een agrarisch landschap van 4.300 hectare tussen weiden, akkers en bossen van Staatsbosbeheer. Vanuit het Gooi direct achter de Stichtse Brug, op slechts 10 minuten van Blaricum en Laren en 25 minuten van Amsterdam of Utrecht. De enige plek in Nederland met een unieke gebiedsontwikkeling: zelfvoorzienend met organische groei.

In Oosterwold is niet alleen de omgeving groen, ook de woningen zijn "groen" te noemen.



Een zeer exclusief woongebied voor mensen die van rust en ruimte houden en op hun eigen perceel genoeg ruimte hebben voor stadslandbouw.

Het perceel is gesitueerd in een waterhofje naast het Kathedralenbos en heeft een royale afmeting met 2.246 m2 eigen grond.



Bungalow

Deze 4 kamer bungalow van circa 144 m2 woongenot heeft twee eigen paardenboxen met overdekte poetsplaats, paddock en een paardenbak van 20 x 40 meter samen met de buren (50/50 eigendom).

De bungalow is 'gasvrij' uitgevoerd met hoogwaardige materialen zoals zonnepanelen, aluminium kozijnen, warmtepompinstallatie, vloerverwarming en triple glas.

EPC 0 op de meter is hier mogelijk.



Deze bungalow is splinternieuw en net opgeleverd, dus per direct beschikbaar!

De badkamer en toilet zijn al klaar.

De keuken, vloeren en wanden zijn naar eigen smaak in te richten.



Je hoeft niet te wachten om je droom te vervullen!



INDELING

Entree via de zij ingang met een royale lichte hal, meterkast, luxe uitgevoerd toilet, toegang tot de techniekruimte en tot de royale living. Deze is zeer licht door de kamerhoge ramen over de volle breedte van de woning. In het midden is een schuifpui die toegang geeft tot het terras en tuin. Het terras is onderheid en kan dus een mooie serre op gebouwd worden.

De living moet nog worden afgewerkt met een vloer en aan de wanden en naar eigen smaak mooi te maken.

Voor de keuken is er rekening gehouden met een hoog keukenblok en een apart kook/spoel/eiland.



Vanuit de Living zijn de volgende ruimtes bereikbaar:



Uitgebreide badkamer met tegelwerk tot aan het plafond voorzien van:

- Ligbad

- Douchehoek

- Wastafel met spiegel en planchet

- 2e vrij hangend toilet



3 slaapkamers van resp. 15,15,12 m2 allen voorzien van een grote glaspui en kantel/kiepramen. Ook hier dienen de wanden en de vloer nog te worden afgewerkt naar eigen smaak.



Bijkeuken met aansluiting voor wasmachine/droger en veel bergruimte met een loopdeur naar het terras toe. Het terras van circa 24m2 is onderheid en afgewerkt met een kanaalplatenvloer.



Paardenstallen

Op het perceel staat een dubbele professionele paardenstal met 2 boxen, een poetsplaats en flinke berging en een aangebouwde garage.

Achter de woning met de stallen is een paardrijbak (50/50% eigendom) die samen met de buren gebruikt kan worden.



Tuin/Paddock

Is gerealiseerd achter de woning met een oriëntatie op het noordwesten en directe uitgang naar het Kathedralenbos. Door de perceels- grootte en de afwezigheid van omliggende bebouwing is de zonligging altijd gunstig. De tuin/paddock is ingericht conform de richtlijnen van Oosterwold,

Details zijn beschikbaar op aanvraag.



Algemeen:

Bouwjaar: 2018.

Kavelgrootte: totaal appartementsrecht 3.342 m2 waarvan privé 2.246 m2,.zie plattegronden

Appartementsrecht met VVE en nog te bepalen servicekosten voor o.a. de kavelweg.

Woonoppervlak bungalow 144 m2

2 Paardenboxen,

Paardenpoetsplaats

Vrijstaande garage / berging

Iba septic tank

36 Zonnepanelen (elektra)

Warmtepomp

Aanvaarding: direct beschikbaar





Algemene informatie Oosterwold



De ontwikkeling van Oosterwold is geen gedetailleerd uitbreidingsplan zoals dat in de Nederlandse stedenbouw gebruikelijk is, maar een eenvoudig raamwerk en een set van spelregels die een veelheid van particuliere initiatieven mogelijk maakt. De ontwikkelstrategie kiest voor een organische ontwikkeling, met de uitnodiging aan initiatiefnemers om het gebied zelf in te richten met groen, landbouw en wegen. Almere werkt al enkele jaren consequent toe naar een wezenlijk grotere rol van particulieren in de woningbouw, de stedenbouw en de gebiedsontwikkeling. De gemeentelijke overheid treedt weloverwogen terug en laat steeds meer over aan anderen.



In Oosterwold wordt de volgende stap gezet in de zoektocht naar spontane, organische groei 'van onderop'. Voor Oosterwold geldt de onzekerheid van de toekomst als uitgangspunt. Het is aantrekkelijk voor initiatiefrijke mensen die zelf willen bepalen hoe ze wonen en werken, en die bereid zijn de bijbehorende verantwoordelijkheid te dragen. De rol van de overheid beperkt zich tot de hoofdlijnen. Zij formuleert de ambities voor het gebied en verzorgt het raamwerk, de voorwaarden en de spelregels.



Informatie Ecomeerhof

De locatie is recht achter Almere Hout en sluit met een bospad aan op de Vogelweg waar een bushalte voor de deur ligt met een snelle verbinding naar enerzijds het centrum van Almere en anderzijds naar Zeewolde en Harderwijk.

Dit project ligt aan het Kathedralenbos. Waar je heerlijk kunt wandelen, paardrijden en fietsen.

Ecomeerhof richt zich op actieve bewoners, die bijvoorbeeld een eigen moestuin willen onderhouden of een wat minder arbeidsintensieve boomgaard. Deze woning staat in een project met 30 vrijstaande woningen.



De totaal kavel is bereikbaar via de Emile Durkheimweg. In het midden van het eigen terrein bevindt zich een ovaalvormige vijver.

Externe koppelingen

Contact